Visie

© Kato Smet

Wat ik soms mis in de paardenwereld, is respect. Respect voor de 1001 methoden waarmee je tot een bepaald punt kan komen. Voor mij is het niet belangrijk dat iedereen dingen doet, hoe ik ze zelf doe. Voor mij is het belangrijk dat je doet wat werkt voor jou en je paard. Daar wil ik met jou naar op zoek gaan. Er zijn zoveel manieren waarop iets kan werken, er zijn zoveel verschillen in paarden en in mensen. Wie ben ik om vast te houden aan mijn som van 5+5, als 8+2 of 6+4 even goed 10 maakt. Zolang je met respect werkt, luistert naar je paard en openstaat voor wederzijdse communicatie, kom je een heel eind. 

© Hai-Xia Swinnen

Waar ik veel belang aan hecht, is plezier in je trainingen. Imperfecties en een grote glimlach, het is iets wat ik het liefst zie in de communicatie tussen paard en ruiter. Openstaan voor wat je paard te vertellen heeft en regelmatig eens gewoon durven loslaten. Durven loslaten hoe perfectie eruit zou moeten zien, loslaten welk beeld jij in je hoofd hebt en alles gewoon laten zijn hoe het is op dat moment. Rust vinden bij elkaar en leren vertrouwen. Niet alleen op jezelf, maar ook op je paard en omgekeerd. 



Daarnaast vind ik het belangrijk dat er uitdaging is in het werken met je paard, dat er altijd een doel is om naartoe te werken en dat er variatie zit in de trainingen. Ik daag mensen graag uit hun creativiteit naar een nieuw level te tillen en soms gewoon eens los buiten die comfortzone te springen. Scary, but super fun. In mijn lessen pleit ik ook graag voor het paard. In ons mensendenken durven we soms te geloven dat ons paard iets niet doet, enkel en alleen om ons te ‘pesten’. Een paard denkt niet zo en heeft altijd een goede reden om te handelen hoe het handelt. Het is onze taak als goede compagnon de route om uit te zoeken wat hij ons wil duidelijk maken. Een taak waar ik jou heel graag bij help.